Vi er så heldige å ha en bekjent som bor i Shanghai, og etter at vi hadde fått sjekket inn på hotellet, ringte vår bekjent og lurte på om vi hadde lyst på norsk frokost. Rugbrødskiver med gauda og store kopper med traktekaffe smakte fortreffelig! Som vår bekjent sa: "Det er utrolig hva som lar seg skaffe i Kina, bare man vet hvor man skal få tak i det."
Nabolagskomiteen er den minste enheten i kommunistpartiet, og vår bekjent overtalte oss selvsagt til å avlegge det lokale kontoret et besøk. De snakket ikke ett ord engelsk, men var veldig blide og høflige, og prøvde ivrig å konversere likevel. Senere på dagen tok vi en kort tur rundt i byen, mer eller mindre på måfå, bare for å få med oss litt av stemningen.

Shanghai preges for tiden av heisekraner og gravemaskiner - spesielt i området rundt "The Bund" - byen blir fornyet for World Expo 2010.
Tegnene for Shanghai betyr "på havet", og en ting byen er kjent for er sjømat. Vi var derfor fast bestemt på å besøke en av Shanghais mange fiskerestauranter. Etter litt leting på nettet fant vi frem til Noble Seafood Restaurant, og tok en taxi dit.
I døra fikk vi dessverre beskjed om at det var fullt, og vii ruslet skuffet derfra - ca 100 meter - inntil vi tenkte at kanskje vi like godt skulle prøve å bestille bord til imorgen... Så vi gikk tilbake, og spurte samme dame om de hadde et bord "tomorrow". "Certainly, this way!" sa damen, og ledet oss til et ledig bord... (Det var forøvrig mange ledige bord i lokalet.)
Menyen så spennende ut, med mange lekre bilder av elegante retter. Vi plukket to forretter hver, med hvert sitt tilhørende glass med vin, og så en felles hovedrett. Vi prøvde å bestille to stk av hovedretten, men vår kvinnelige kelner mente bestemt at den var mat nok til to. Hun må være småspist! Vi ville ha en hel flaske vin til hovedretten, og det skulle en god del overtalelse til før vi fikk kelneren vår med på dette - ett glass til hver måtte være mer enn nok, mente hun, men vi lot oss ikke rikke i vår beslutning.
Kinesere og vestlige har litt ulikt syn på hvordan et godt måltid skal komponeres, og det er litt synd at en restaurant med så god mat som Noble ikke helt klarer å oppfatte hvordan vi ønsker måltidet vårt. Forrettene ble servert i feil rekkefølge, og hoveretten kom på bordet midt mellom forrettene. For oss har faktisk rekkefølgen noe å si, mens kinesere gjerne vil ha all maten på bordet samtidig.
Abalonen var gummiaktig og kjedelig, men krabbeklosuppen jeg hadde valgt meg som første forrett (ble servert som andre) var glimrende - og fisken vi hadde valgt oss som hovedrett var fantastisk (men for liten til to sultne personer).

Hele måltidet endte på 760 yuan (1 yuan er omtrent 1 krone) - hvorav 440 yuan var for vinflasken! Kanskje dyrt i Kina, men vi fikk mye for pengene!
Kvelden ble avsluttet på Starbucks, med sjokoladekake og espresso. Det tok litt tid å forklare ekspeditrisen at to triple espresso ikke er det samme som tre doble, men vi greide til slutt å få det som vi ville.